Julsnö&Julhistoria

Idag faller det julsnö i Odense! Kung Bore omfamnar oss alla med sin tjocka, pluffsliga, vita kappa. Jag gillar väder, så länge man kan sitta på insidan av fönstret och titta på det.

Idag tänkte jag sprida julglädje med en historia från min barndom:

Här är min version:
Maria är 4 år. Storebror Magnus önskar sig blyertspennor, då den enda han fortfarande äger bara återstår en stump utav och dessutom är full med tuggmärken och suddet i toppen är slut. Maria hittar en blyertspenna, och rullar in den ca 1m långt julpapper och en hel del tejp på kors och tvärs, och lindar ett presentsnöre runt. Den inslagna pennan liknar nu en stoppad korv eller alternativt en gipsad penna. Maria är nöjd med dådet, men undrar varför Magnus och alla övriga släktingar är så glada när paketet öppnas. Maria konstaterar att det måste varit en utmärkt gåva.

Här är alla andras version (de > 4 år)
Magnus önskar sig blyertspennor, då den enda han fortfarande äger bara återstår en stump utav och dessutom är full med tuggmärken och suddet i toppen är slut. Några dagar innan jul försvinner den enda pennan som är kvar på hans rum spårlöst, Magnus blir sur. På Julafton får Magnus i sanning ett synnerligt paket, som liknar en stoppad korv, alternativt ett gips av något slag. Att ta sig in i eländet är ett riktigt äventyr, då den praktiskt taget är inplastat beräknat på all tejp som sitter runt. Efter assistans av sax och andra tillhyggen, kan Magnus äntligen komma in i sitt paket för att finna sin blyertspenna som försvunnit några dagar tidigare. Magnus och övrig släkt skrattar hysteriskt.

Det där med detaljer är inte så noga när man är liten.

Historien förtäljer dock inte ifall Magnus faktiskt fick några nya blyertspennor, men som det är med julaftonar så brukar man ju inte alltid få det man önskar. Fast det gjorde han ju, på sätt och vis...

Snart....

Idag är det Luciadagen. Första lucian på flera år där jag inte medverkat i något tåg eller ens sett en luciakoncert. Lite tråkigt men så är det när man har en miljon andra saker att göra:(

Jag har småpluggat lite idag och annars har jag surfat runt på nätet efter kakrecept. Det väntas kakbuffé till nyår (eller vad det nu egentligen blir- jag är lite oinförstådd med konceptet på idén tror jag) hos J&P, ska bli så himla kul! Har höga förhoppningar i år, då förra årets nyår slog alla tidigare år med stort brak!

Annars har jag börjat slappna av lite mer på senare tid. Är helt enkelt så fantastiskt förfärligt mycket att göra så jag har gått in i någon slags uppgivenhet. Det blir lika lite gjort som förut men jag är mycket gladare.

Tänkte bara skriva en rad innan jag slänger mig i sängen för jag ska upp i ottan imorgon och gå på arbete, kl. 6.45 skall jag infinna mig! Jag förväntar mig dödsmörker imorgon när jag stiger upp...

Men snart får jag åka hem! Snart är det jul! Ska bli så himla trevligt, å när jag kommer hem så ska jag ge Papi en riktigt stor kram! Saknar papi jag..

Snö-Vit

Jag har blivit en flitig bloggare på sistone. Mycket intressant.

Idag (ikväll/afton men beräknat på hur länge jag har varit vaken borde det närma sig midnatt) ska jag berätta lite kring mina filosofier om hudfärger. Det är ju mer eller mindre känt hur krit-vit jag är, vilket har fått mig att börja fundera på varför.

Efter noga övervägande och jämförande med kamelionter och andra naturfenomen, har jag konstaterat att det är för att anpassning till min omgivning. Ungefär vid denna tidspunkt på året har ju all sol som har något att säga till om i den naturliga floran och faunan för sedan länge lämnat landet Sverige, vars mer nordliga och kalla delar jag ju härstammar ifrån. Mörkret hägrar tätt inpå varje husknut, och vore det inte för snön skulle man ju inte kunna se marken man gick på (det vore ju iofs väldigt intressant att spatsera omkring i en flytande diffus rymd av mörker, men särdeles opraktiskt). Och det är just denna snö jag vill komma fram till.

Snön är ju min omgivning! Iaf största delen av året (biologiskt och utvecklingsmässigt sett).
Liksom fjällräven, fjällripan och de andra vid denna årstid väldigt vita djur måste jag ju givetvis i sanning vara en fjällflicka av homo sapiens! Detta får mig då att fundera på om fjällräven har lika lätt för att bränna sig på sommarhalvåret som jag? Ja, så måste det ju vara.

Eller näe, jag har aldrig hört om en fjällräv som använder sig av solkräm. Och betyder detta dessutom att alla danskar är ler-skit-bruna? Nej.. De är mer rödprickiga och röd/orangehåriga. Och dessutom är eskimåer (som tillbringar enligt min kanske obildade mening) mer eller mindre hela sitt liv i snöbeklädd omgivning rätt bruna..

Min hypotes är starkt motbevisad, alltså!

Jag är väl helt enkelt bara född smart, söt, snygg och Snö-Vit.

Ps. Oooh! Min klänning har ju anlänt!

Prisad vare skatteåterbäringen!

Ibland tycker jag inte om skatteverket, men andra gånger gör jag det ändå. Detta är en sådan gång.

Jag satt här på internet och undvek aktivt alla mina plikter och åtaganden som student och fördrev min nya sysselsättning: Klädspaning! Inte för att jag handlar något, jag bara klämmer och känner på idén om att jag är potentiell ägare till alla dedär sakerna..

Nelly.dk eller Nelly.se är därför flitigt besökt av mig. Men som sagt har de hittills inte tjänat några pengar på mig..
Men så fann jag mig en klänning, som jag föll fullkommligt för. Jag insåg snabbt att om jag hade den skulle hela världen falla för mina fötter och följa min minsta vink (= precis som jag vill ha det, ty jag är uppmärksamhetsberoende). Men när jag skulle beställa var den försvunnen. Vafalls?! Tydligen var det fler som visste vilka magiska krafter denna skapelse till beklädning hade...

Så jag letade vidare.. Men ingen i dess like fanns det på flera veckor..

Men just idag, av alla mina dagar, befann sig den där på sidan igen! Den är åter i lager! Jublandet gick snart över i ett illa trumpetande (ni vet sådär som det blir i t.ex. Shrek 2 och de ankommer till slottet och kliver ur lökvagnen, och den fina musiken fallerar på någon sekund i ett gnisslande kluster av besvikna toner)... Nu var det ju dethär med pengar, eftersom det är december suger julklappar redan mycket av den lilla kassan, så jag fick nog klara mig utan iallafall..

Men som för att jag trodde på ett mirakel (som aldrig brukar ske) så loggade jag ändå in på banken och önskade att det stod mer där än vad jag hade beräknat. Och hör och häpna! Det gjorde det! Mer än alldeles tillräckligt och lite till! Jag höll på att ramla av stolen, klänningen ger mig uppenbarligen redan de magiska krafterna jag länge velat ha.

Det är där skatteåterbäringen kommer in i bilden. Inte helt ont anande sitter man här och får en hel drös med pengar inslängd på kontot mitt i december! Sicken lycka! Idag är skatteverket omtyckt.

Så nu ska här beordras klänning, nelly kommer få en chock när det äntligen inkommer en order från min ip-adress. Nu vill jag bara få min nya klädnad innan nyår, så jag kan börja min regeringstid lagom till starten av 2010 (och att jag även ska få byxorna och strumpbyxorna jag slängde med, i min plötsliga eufori av rikedom)

Ps. Skåda skönheten och förstå min kommande regentstid!


RSS 2.0