Och nu när jag ändå...

... redan har spräckt bubblan och lagt mig i politiken, så kan jag ju lika gärna spä på.

I en artikel som finns att läsa på Dagen Nyheter idag berättas om hur tre danska partier (de konservative, borgerliga venster och Dansk Folkeparti) kritiserar Sverige för att utsätta yttrandefriheten för fara sedan Sverigedemokraterna inte tillåtits visa sin reklamfilm i TV4, och vill be EU sända valobservatörer till valet 19 september. Nämen dags å vakna nu! Här har jag suttit och spottat och fräst i uppemot ett år nu hur ett parti som följer alla regler (helt enkelt ställer upp i ett val) får spottas och fräsas på som ett allmänt accepterat hatobjekt av medier. Medier som ska vara demokratins försvarare!

Läs hela artikeln här: http://www.dn.se/nyheter/valet2010/dansk-kritik-valcensur-i-sverige-1.1162243

Givetvis håller socialistisk folkeparti inte med om saken, men då kan jag ju klämma in att de vågar aldrig tycka nånting om nånting så länge inte alla andra har gjort det innan (j.fm. vända kappan efter vinden).

Jag vill dock kommentera att TV4 är en privat kanal och har rätt till att säga ja och nej till vad de vill. Men att de gör det gör också att jag bojkottar dem, eftersom de inte kan tillgodo se mig med objektiva nyheter.

Sverige är i princip det enda land med uttald demokrati som inte har ett parti i riksdagen som driver frågor i stil med vad Sverigedemokraterna skulle göra. J.fm. t.ex. Danmark och Frankrike. Vi har inte heller ett konservativt parti, vilket de flesta övriga i Europa har.

Nu menar jag inte att jag stödjer SD, jag är trogna andra, men jag stödjer de människor som i ett demokratiskt val får rösta på vem de vill och vill lita på att medierna synar samtliga i vår demokrati. Annars har vi tappat hela grejen.

Och som det är nu, skäms jag över hur Sverige får skötas. Vad är det folk är så rädda för egentligen?

Tänkte egentligen inte...

... besudla min blogg i anledning av valet 2010. Men efter att vissa saker nåt en sådan absurd tillvaro måste jag helt enkelt höja min röst.

Jag vet inte var jag ska börja. Ska jag börja med att berätta hur jag tycker synd om den oupplysta mänskligheten i Sverige? Ska jag börja med att utveckla vilken av riksdagspartiernas ledare som är uttalad kommunist, eller den som knappt klarade av att gå ut grundskolan och nu sitter som potentiell statsminister för kungariket Sverige?

Vill ni veta vem som tutat in i valmanifestet att Sverige ska begära att USA ”avvecklar sina kärnvapen och militärbaser utanför landets gränser”. Jo men vem om inte den fantastiske Lars Ohly, f.d. tågvärd som för första gången får komma i regeringsställning med socialdemokraterna ifall rödgröna vinner valet. Och vilket krav ställer han? Sitter vi i sandlådan och kastar sten på varandra eller? Jag tror Herr Ohly blev så till sig att hans kommunistiska hållning blev överexalterad och spydde ut vad som helst.

En gentleman på tidningen Magasinet Neo tog ärendet i handen och lyfte telefonluren och ringde än sväng runt världen, för att se hur detta skulle komma att te sig efter den 19 sep:

"På amerikanska
State Department förstår de först inte frågan.”Så om de vinner valet ... ?” Ja. ”Kommer de att kräva … att USA ...?” Ja. ”Ska stänga sina baser utomlands? Alla baser?”
Efter ett tredje ja blir det tyst. Till slut finner State Department situationen så hypotetisk att den inte går att kommentera."

"Tyska ambassaden vill helst inte recensera den svenska valrörelsen, men svarar att ”Vi är nöjda med, och tacksamma för, den amerikanska närvaron i Europa. Inklusive den i Tyskland.” Sydkoreas ambassad instämmer. ”Vi vill inte lägga oss i Sveriges interna angelägenheter, men vi kommer även fortsättningsvis att ta hjälp av USA för att försvara våra gränser.

På kommunistiska Nordkoreas ambassad blir man dock upprymd av tanken."

Näe gott folk, jag skojar inte. Läs hela ledaren på http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/ska-ohly-bli-var-rost_5207695.svd

 

Att Danmark skrattar åt hela eländet, och som resten av världen också gör, kan ni läsa vidare om här: http://uffeellemann.blogs.berlingske.dk/2010/06/16/svensk-valg-t%25c3%25b8r-de-virkelig/

 

Jaha, så Herr Ohly vill vända Sverige mot det fria Europa och bunta ihop sig med kommunistregimer som Nordkorea? Ja men vilken strålande idé! Jag har alltid velat att gummistövlar bara ska komma i en storlek och färg!

 

Och Socialdemokraterna (som jag hade lite respekt för i från början) med sin tappra kvinna till partiledare verkar bara finna sig i Vänsterns barnsliga pådrag. Det är väl visserligen inte så himla lätt att hålla reda på vad som är demokrati och diktatur, om man knappt klarade av att skrapa ihop sig och gå ut nian liksom Fru Salin. "Läxa inte upp mig!" sade hon till Reinfeldt (som är examinerad civilekonom) nyligen i en debatt när statsministern frågade henne om hur de skulle finansiera rödgrönas skattesänkningar och samtidigt ökande kostnader för barn och vård. Något riktigt svar på frågan fick han inte.

 

Näe, men har man inte gjort sina läxor som man ska, är det inte lätt att inte läxa upp när talen inte gått jämnt upp, eller hur fröken? Läs hela diskussionen om diskussionen, här: http://www.svd.se/nyheter/politik/valet2010/sahlin-och-reinfeldt-mottes-i-debatt_5205353.svd

 

Sen att LO, representerad av den lilla kvinnan med den högdiskantiska rösten, inte kunde komma upp med en riktig valkampanj och var tvungen att ta kort på partiledare och stämpla dem (de har tydligen uppgraderat sig från att kasta sten) med ord som de inte ger riktiga belägg för, det är ju bara barnsligt tragiskt.

 

Mest av allt är jag rädd för hotet mot demokratin, men det är en för lång diskussion för att kunna få plats här. Allt jag ber om är att prova öppna ögonen och läs något annat än skvallerexpressen och fantombladet, som inte törs skriva om någonting annat än det som är ”politiskt korrekt” och den som nyligen plastikopererats. Ta gärna en titt förbi: http://politisktinkorrekt.info/

 

Om jag fått vilja så skulle Sverige ha ett mer liberalistisk parti än moderaterna i riksdagen (hade Fredrik Reinfeldt bott i USA runt 50-53-talen hade Amerikanska säkerhetspolisen troligtvis tagit in honom för förhör om beblandning med kommunister). Men jag tror inte att trygga Sverige som lever kvar i sin 70-talstro klarar av det. Min röst går iaf tappert till Alliansen, för här ska Sverige byggas upp och bli ståtligt som fornnordiska tider. Satsa på pengar till din egen plånbok, inte till pappersvändare på riksdagskansliet och semesterresor med livvakter. Inte till utveckling av kommunistdiktaturer för den delen heller.


Nån som vill åka bort?

Nån som är sugen på en resa sisådär i februari/mars nästa år? Själv är jag fantastiskt inspirerad, men saknar god reskamrat.

Surfingkurs på hawaii kanske? Resa t&r går på ca 6000:-, surfingkurs typ 500:-/h. Man behöver ju inte ha barnvakt hela tiden..:P

Eller vad sägs som en tur till Malaysia? God mat, billig öl och känslan av att vara lång är garanterad, enligt insiderinformation (medellängd på en average malaysian är typ 1,35 m.ö.h). flyg t&r återigen 6000:-

Kanske är du mer för färgglada kläder och gudar med många armar, så går det ett flyg till Goa i Indien t&r för 5000:-.

Är man mer av den typiske svensken väntar Thailand för blott 6000:-. Där är ju backpacker-kulturen väl utvecklad och överlevnad lär ju vara som att stjäla godis från småbarn.

Eller en motorcykeltur längs vietnamns kust kanske? Blott 5700:- och du är på plats. Sen ska du bara skaffa dig en motorcykel (vilket i sig kanske är en barnlek, men frågan är om den fungerar. Jag vill poängtera att jag inte är en mekaniker av det bra slaget).

Jag är öppen för förslag! Jag vet iaf att jag har drygt fyra veckor i februari/mars som jag inte vill spendera i regniga Danmark.. Så ta din chans och haka på!


RSS 2.0