Och nu när jag ändå...

... redan har spräckt bubblan och lagt mig i politiken, så kan jag ju lika gärna spä på.

I en artikel som finns att läsa på Dagen Nyheter idag berättas om hur tre danska partier (de konservative, borgerliga venster och Dansk Folkeparti) kritiserar Sverige för att utsätta yttrandefriheten för fara sedan Sverigedemokraterna inte tillåtits visa sin reklamfilm i TV4, och vill be EU sända valobservatörer till valet 19 september. Nämen dags å vakna nu! Här har jag suttit och spottat och fräst i uppemot ett år nu hur ett parti som följer alla regler (helt enkelt ställer upp i ett val) får spottas och fräsas på som ett allmänt accepterat hatobjekt av medier. Medier som ska vara demokratins försvarare!

Läs hela artikeln här: http://www.dn.se/nyheter/valet2010/dansk-kritik-valcensur-i-sverige-1.1162243

Givetvis håller socialistisk folkeparti inte med om saken, men då kan jag ju klämma in att de vågar aldrig tycka nånting om nånting så länge inte alla andra har gjort det innan (j.fm. vända kappan efter vinden).

Jag vill dock kommentera att TV4 är en privat kanal och har rätt till att säga ja och nej till vad de vill. Men att de gör det gör också att jag bojkottar dem, eftersom de inte kan tillgodo se mig med objektiva nyheter.

Sverige är i princip det enda land med uttald demokrati som inte har ett parti i riksdagen som driver frågor i stil med vad Sverigedemokraterna skulle göra. J.fm. t.ex. Danmark och Frankrike. Vi har inte heller ett konservativt parti, vilket de flesta övriga i Europa har.

Nu menar jag inte att jag stödjer SD, jag är trogna andra, men jag stödjer de människor som i ett demokratiskt val får rösta på vem de vill och vill lita på att medierna synar samtliga i vår demokrati. Annars har vi tappat hela grejen.

Och som det är nu, skäms jag över hur Sverige får skötas. Vad är det folk är så rädda för egentligen?

Kommentarer
Postat av: Sofia

Jag förstår precis vad du menar. Det viktiga är att alla ska få sin röst hörd, det är som är det viktigaste i ett demokratiskt samhälle!

2010-09-07 @ 00:16:45
URL: http://humanoid.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0