Revolt

Har ni tänkt på, hur människan alltid envisas med att göra revolt mot sig själv?

Inte bara det faktum att gammalt skall ut och ersättas med nytt och det som var rätt blir så småningom fel och dess raka motsats (eller nära därtill) blir det nya dogmat. Nej, det gäller också på individnivå (och alla nivåer däremellan?)

Ta mig som exempel. Ett tag i mitt liv var grönt den värsta färg som kunde ha skapats. Jag kunde knappt gå ute i det somriga Sverige bland skinande gröna gräsmattor utan att kväljas. Sen, över en natt, slog jag revolt och fann det nu obeskrivligt snyggt. Efter det uppstod min fina samling av gröna grejer i alla former och färger för mer eller mindre användbart bruk.
En annan liknande revolt hos mig skedde nyligen där min fullkomliga avskyvärdnad för midjekjolar, som jag ansåg fick vem som helst att se ut som en bredhöftad gammal kärring utan någon som helst form för stil, slängdes överbord och jag äger nu ett flertal kjolar (och även byxor) som aktivt upprätthåller balansen för uppdragna byxor vs hiphopare. Och på tal om hiphopare tycker jag att hiphopstil är bland det fulaste, mest oseriösa, skabbiga beklädnad som finnes. Kanske skulle jag inte bli förvånad ifall jag börjar gå omkring i baggy-jeans och kepa 24/7 om några år?

Annars kan jag klart deklarera att Daft Punk har blivit en nygammal go favorit! Efter att ha varit på bio och sett "Tron Legacy" i 3D är jag fullkomligt såld (Japp, jag är en nörd - den som inte vet det, känner mig inte).

Pängar

CSN har gått tokigt. Blir alltid lika chockad över ut mycket pengar de pungar ut sådär en gång i halvåret, vilket gör mig till en tillfällig förmögenhetsägare.

Sen trillar verkligheten in och nämner fint att det här är ju pengarna jag ska leva på ända fram till augusti, plus att jag skulle behöva en ny dator (som faktiskt lever upp till namnet bärbar och har en hårddisk på mer än 50), en ny mobiltelefon (som man faktiskt kan skicka sms ifrån), nya glasögon (så att jag faktiskt rent av ser någonting), och ev. också en ny cykel. Dock är ju min cykel lite kult, plus att jag inte trivs med att slänga ut en miljon tusen sådär på en gång, så det kanske får hållas med gnisslandet och knarrandet ett tag till.

I övrigt har jag tänkt prova "de tolv prövningarnas år". Det har gått lite.... dåligt. Min första prövning (att faktiskt kliva upp när klockan ringer och inte bara stänga av den) har fungerat... inte alls. Jo det fungerade första dagen, sen gjorde det inte det längre. Tänk om det ändå kunde vara lite karaktär i mig också.

RSS 2.0