Skyrim

Efter att vi köpt Ps3:an pajade ju som känt tv:n, men nu har vi en ny! Det firar vi med att köpa Skyrim.

Men jag och Skyrim har inte kommit på rätt fot med varandra. Det var nämligen så att jag skulle göra någon bondläpp en liten tjänst och prata med en Jarl uppe på ett berg, så jag LÅNADE en häst i nattens mörker. Detta var tydligen inte uppskattat, utan uppfattades som en stöld, och jag fick snart en pil i mitt huvud. Och var händer?! Spelet HÄNGER SIG! Och vägrar ladda om! Så när jag efter 10 minuters fipplande kommer till sista utvägen att stänga av spelet, finns ingen sparfil. 

Jag måste sålunda börja om. Pepparskinkekorvatjoffrussin vad sur jag blev!

Så nu blänger jag på den där svarta lådan varenda gång jag går förbi.

Plyometrics

Idag har jag varit duktig igen! Kände mig lite opepp men träna är ju sådant som skall göras, så är det bara. Det tar ju inte få förfärligt lång tid heller egentligen.

Idag provade jag dessutom en ny typ av träning: plyometrics. Detta har resulterat i att jag fick stappla mig hem, instabil och lika välkoordinerad som ett nyfött lamm, och ligger sedan dess utslagen på soffan. Klarar jag mig ur soffan vankar jag runt som en gravid med födselvärkar och stönar och stånkar och måste huka mig ner med jämna mellanrum för att klara av att andas.

Jag kanske gick ut lite hårt kan man tycka. Otippat.

Så kändes det

Igår var jag med till en operation. Jag skulle egentligen bara titta på, men den visade sig skulle bli lite mer komplicerad än beräknat. Jag blev ombedd om att hjälpa till (dvs, hålla i en liten tång, i samma position, ganska länge, utan att göra så mycket mer). Det fick mig att känna mig såhär....... och som jag höll den tången!

Praktik

Nuförtiden har jag blivit utstationerat i ett rum där en läkare huserar och patienter kommer och går. Jag står mest i ett hörn, såhär:

Närå, det är mycket lärorikt faktiskt!

Tokyo!

Så slängde vi oss på 300km/h-tåget Shinkansen, och kom oss till Tokyo. Där hade vi hotell i Shibuya, med den kända Shibuya-korsningen


Som inte alls var så stor som jag trodde att den skulle vara, eller så stor som det ser ut som på bilden. Men mycket folk var det.

Jag fick mig även en bild vid Hachiko


I Tokyo är det ju också obligatoriskt att besöka en arkadhall i Akihabara, så det gjorde vi


Det var extremt högljutt, blinkande, bluppande och allmänt frenetiskt. Hjärnan fick gå på högvarv och efter ett tag började mina öron det då bestämdaste säga ifrån och körde ut mig. Men innan dess fick jag mig en bild på när jag spelar ett skjuta-skjuta spel.


Vilket ser mycket coolare ut än det var. Jag dog mest omedelbart.

Vi svängde även förbi några gamla nostalgiska spelaffärer och hittade gamla godingar


Och kom även förbi ett basebollmatch i Tokyo Dome, vilket givetvis hopp-dokumenterades


Säsongen hade precist startat så trots att det bara var tisdagkväll så var det uppskattningsvis ca 35000 personer där (ej fullsatt).


Jag fick mig en svensk pannkaka med banan och grädde (tjockmanometern gick genast i topp)


Så till höjdpunkten med hela resan, Ghiblimuseét!Tyvärr blev det inte så många bilder därifrån, för det var kameraförbud. Men så glad och harmonisk jag kände mig där! Ville aldrig åka därifrån. Kände mig extremt inspirerad på många nivåer, jag blev till och med sugen på att måla (JAG (pek pek), MÅLA!) men de tankarna dödades så snart jag kom hem och insåg att jag målar som en skata som bara har en klo. Mjaja, det var mysigt så länge jag var där, och rekommenderar alla som är i Tokyo att åka dit!

Kyoto

Resan gick vidare mot Kyoto! Kulturstaden, även för inhemska Japaner.


Där tog vi oss en sväng förbi Guldpaviljongen, inte så pjåkigt om jag får säga det själv. Vi stannade även till på ett "public bath" med massa härligt bad, men det bidde inte så många bilder därifrån (givetvis...)

Sen vankades det regnväder och vi satte oss på ett Café och drack apelsinte och jag läste min nya införskaffade Zen-bok. Caféet hade också inte lite söt nickandes filur i fönstret.


Här är en bild på ett tempel, kändes extremt vikinga-aktigt tycker jag. Templet låg i närheten av den Shukubo, som vi skulle sova på (Buddhisttempel).


Bilden på porten utanför Shukubon. Väl inne i templet fick vi delta i morgonbön med en mycket skraltig och sjuk liten munk, som jag var rädd skulle ramla ihop när som helst. Men han klarade sig. Iallafall vad jag vet...


Vi fick oss också lite shopping i Kyoto. Där hittade jag en jätteTotoro och blev såhär glad
Kobe

Kobe! Den lilla stora staden bredvid (men enligt mig ihopsittande) Osaka med Fisk- och matkulturen som högsta intresse.


Välkomstmiddag hos familjen. Mamman skulle visa sig vara en utmärkt kock och jag kommer antagligen aldrig kunna äta fisk, skaldjur eller misosoppa i dess like igen. Den hemlagade maten satte standarden för hela resan, all mat vi åt någon annanstans jämfördes och mätte inte upp till denna.


Efter välkomstmiddag vankades det utgång. Bilden ovan är den enda vettiga (men fortfarande ovettiga) bilden från klubben vi var på. Mycket bra musik! Dock var Japanerna lite stela av sig, men det hindrade inte mig från att svänga mina lurviga. Klubben kändes i övrigt som något från Matrix. High-tech och minimalistisk, så som jag gillar det.Vid 4-tiden på morgonen började vi bli trött i fötterna, så då gick vi och sjöng karaoke (!). I japan kan man snacka om städer som aldrig sover. Det var alltid folk ute, men alla betedde sig städat och rent. Till karaoken fick vi lite ramen och juice och andra läckerheter. Antingen var mickarna väldigt snälla eller så var jag mer påverkad än jag trodde, för det lät inte så dåligt för någon av oss. Trevligt trevligt!Här är klockan 06.00 och vi väntar på bussen hem. För mig var ju klockan runt 11 på kvällen, så jag kände mig faktiskt inte så sliten. Somnade dock omedelbart när huvudet träffade kudden.När jag vaknade har det kommit en liten bebis i teddybjörnsdräkt på besök. Mattan är uppvärmd och mysig och jag somnade själv ett par gången på den (som en annan katt). Materialet är i övrigt i samma färg och material som din tröja Pilla!Sedan vankades det 60-årsfest. Vi sjöng svenska födelsedagssången och fick sedan fullt upp med att översätta den. Texten lät mycket mer exotisk på engelska, tycker jag själv.Dagen efter det tog vi oss in på stan och shoppade lite, och tog en tur förbi Chinatown i Kobe, vilket givetvis hoppbilds-dokumenterades.Och hade jag varit Bruce Lee så hade jag sett ut sådär. Ser mest skitnödig ut, om du frågar mig.

Resan dit

Här kommer den första lilla delen i historieberättandet.


Ditresan var lång och spännande! Första timmen stirrade jag mest ut genom fönstret på Ryssland men sen började det bli tråkigt (det verkar inte hända så mycket därute i Sibirien). Försökte kolla på lite film, men det bidde det inte så mycket av för ljudet var kasst. Istället för att kolla på min egen film fann jag mig ofta stirrandes på skärmen på sätet framför, där någon kollade på Breaking Dawn Del 1, och även fast jag inte hade något ljud och bara halvsåg glimtar av den var den dryg. Provade sova lite men det gick lite sisådär.
När vi landade i Finland (där vi skulle byta) fick vi åka skraltig gammal polsk buss in till terminalen, men i Japan mötte denne lille gosse oss. Han vinkade glatt och koordinerat med sina orangea plastbitar och när planet kommit fram till sin exakta plats bugade han och klev ner från stegen. Efter det fick vi åka förarlöst transfertåg. High-tech, rent och disciplinerat, precis som jag väntat mig.
Efter ca 16 resa var jag rätt så mör, men mycket exalterad. Vädret var jättefint och vårigt när vi kom dit. Tydligen skulle Japan lukta Soja när man kom dit, men det gjorde det inte. Det luktade mest rengöringsmedel.
Vi fick åka Volvo när vi kom dit. Kändes ju lagom typiskt. Här reser man halva jorden runt och det första man möter är en Volvo. Men det var mycket snällt av N och hennes bror att komma  och hämta oss (enligt de själva för att vi inte skulle försvinna spårlöst i tåg- och tunnelbanedjungeln).

Historien om Kobe kommer imorgon!

Japan!

Nu har jag kommit mig hem från Japan! Historien kommer snarast!

Först måste jag bara styra upp mitt liv igen, eftersom det verkar ha ramlat ihop i en hög medan jag var borta.

Tjoflöjt

But I enjoyed it


RSS 2.0