Avokadoglass

Här ska ni få ett smaskigt recept lagom till sommarens slut. Det är antagligen stulet från någon annan bloggstackare för några herrans månader sen som jag inte ens minns namnet på. Men det är iallafall, tro det eller ej, inte är alltför onyttigt.

2 port (om man är girig, som jag)

Ingredienser (grundsmet)
* 2 frusna bananer (gärna minst 24h)
* 1 avokado (på gränsen till övermogen, omogen avokado ger mer avokadosmak i glassen)
* ev 1-2 msk youghurt, om man är till det, gärna med mycket fett om man ändå ska.

Mikra bananerna i 10-30 sek (beroende på viljan i din microvågsugn, vår är mycket övervillig), de ska fortfarande vara frusna, men så de blir lättare att skala.
Skala och kärna ur avocadon och blanda de skalade bananerna, avokadon och den ev. youghurten i en matberedare och mixa till en slät smet.

Smaker:
Välj en, eller alla, om man är girig (inte som jag)

Choklad: 2msk kakako och 2 tsk vaniljsocker mixas ner i smeten. Är man modig kan man höfta lite och smaka sig fram till sin favoritchokladhalt.

Chokladcocos: som ovanstående + 0,5 dl cocosflingor

Hallon: mixa ner 0,75dl frysta hallon

Blåbär: mixa ner 0,75 dl frysta blåbär

Etc etc..

Ni är väl inga nötter heller:P

Jag tipsar er absolut att prova, det är över allt förväntan, smakar otroligt gott och likt det onyttigare alternativet oförskämt mycket.

Smaklig glasstid!Manne

Manne, gårdshunden som troget gör absolut ingen nytta på gården hemma i Herrö. Liksom den ofta mycket ofta missförstådde gårdssonen Emil (från Lönneberga) hittar han mest på hyss, när han försöker hjälpa till.

Men idag tänkte jag berätta om saker Manne försöker valla:

* Getter (Ja, det händer faktiskt)

* Katter (även grannkatter)

* Hästar

* Andra hundar

* Farmödrar

* Traktorer, bilar och andra farkoster om så behövs

* Tornsvalor

* Gårdsbesökare, gårdspersonal

* Småbarn

Vissa går bättre att valla än andra.Här är en bild på en Manne-hund. Det är dock inte Manne.

Sommarslutet

Då sommarslutet börjar närma sig återvänder jag som en äventyrare (a la Vidstige, aka Aragorn) till Odense och min lilla lägenhet där min lilla soffa ännu tjänar troget.

Och då sommarslutet kom bestämde sig även hettan från den femte dimensionen av tortyr och svår plåga att bränna sönder Danmark. Därför ligger jag som ett utsmetat frimärke i soffan och slickar i mig avokadoglass (recept kommer senare), för att träna går ju verkligen inte för sig i sådan hetta (åj nej men hu, så tråkigt....).

Som trogen bloggläsare av dessa spartanska skriverier kan man ju alltid hoppas att jag har alldeles för mycket att plugga i höst så att jag kommer spendera min ork här istället, förtäljandes fullständigt orelevanta historier om sommarens spektakel och iakttagelser.

Men än är inte sommaren helt slut. Snart åker jag en sväng till Tropical Island igen, känner att jag måste vila upp mig efter sommarens bravader. Gött!Här är jag. Jag dricker saft. Jag lovar.

RSS 2.0