Påpekat

J har påpekat att jag använde ordet segel istället för sigill i förra inlägget, vilket det var den senare som jag givetvis menade (min hjärna har ju som sagt börjat checka ut då och då nuförtiden).

Såg framför mig hur universitetet hissade stora glansiga guldsegel i en parad över min prestation.

Kanske inte hade varit helt fel det heller.

Något nöjd

Nu är jag klar med all min praktik för hela utbildningen. Lite läskigt må man säga. Om cirka ett år kommer de släppa iväg mig på egna äventyr. De kan inte vara riktigt kloka, tänker jag.

Men jag ropar inte hej riktigt ännu. Eftersom jag är något av en nervös typ anser jag inte praktiken färdig föränn det är registrerat hos universitetet med stämplar och förgyllda segel och andra byråkratiska påhitt.

Men ändå.

Jag är förgrymt nöjd med mig själv.

Hur tänkte ni nu?

Bebben har inte förstått vitsen med att ligga med huvudet nedåt. Något som jag personligen tycker kunde vara praktiskt till förlossningen. Men icke.

Därför skall en läkare försöka inspirera den lille till att vända på sig nästa vecka. En liten potentiell biverkning till ett sådant ingrepp är akut kejsarsnitt. Nämnde de lite i förbifarten sisådär.

Mjahaja, säger jag.

Då vinner jag vadet mot mina vänner, säger J (de har slagit vad om vilken dag bebben kommer).

Ja, vi lägger alla vikt på det vi tycker är viktigast, antar jag.

The Dark Slayer


Desvärre

Jag tror jag kommer behöva resignera en mindre avgång från bloggande från min sida.

Det känns som om jag kommer få tillräckligt mycket att stå i framöver, och för att vara ärlig känner jag av att det är ganska mycket att harva runt i just nu också.

Jag är helt säkert på att ni, mina 6 st trogna läsare, förstår.

Jag återkommer givetvis titt som tätt när ni minst anar det med en inlägg här eller där, tillslut kanske rätt så regelmässigt igen.

Ciao!

Syftet

Ibland blir jag frustrerad över vad oöverkomligt det känns att komma framåt i min erfarenhet som läkare.

Sånna saker som är helt vanliga, som att prata med patienter, sköta administrativt arbete och bara förstå hur det hela är organiserat, är för mig otroligt svårt att lära mig att utföra på en nivå som jag är nöjd med. Detta gör mig så frustrerad att jag ömsom gråter, ömsom är flyförbannad. Mest när ingen ser.

Jag kan inte sluta undra om mina medstuderande som kommit lika långt i utbildningen som jag upplever det samma, eller om jag helt enkelt missat något basalt.

Så när en överläkare kommer och slänger en avancerad medicinsk fråga i huvudet på mig, som för honom kanske verkar mycket enkelt, har jag helt enkelt inte resurser till att kunna få fram ett ordentligt svar inom en för honom god tidsrymd. Och detta tar som död på mig. Jag vet sen inte om jag ska vara sur på honom eller på mig själv, så jag gör båda delar. Mycket opraktiskt och inte särdeles konstruktivt, effektivare vore ju bara att glömma det hela om jag inte tycker att jag kan vinna något på det.

Jag vet också att jag är fullständigt orealistiskt mot mig själv. När man gjort mindre än 10 inläggningar av patienter kan jag ju heller inte förvänta mig att vara expert på området. Heller inte efter att jag gjort 10 inläggningar. Kanske inte ens efter 100. Men det ser ju så förbaskat lätt ut för alla andra.

Jag har iaf börjat avancera på "gå-med-ett-syfte"-skalan när jag spatserar genom korridorerna. Där jag förr gick fort för att se ut som att jag gjorde nåt, halsvpringer jag nu för att hinna med att göra något.
Jag får väl helt enkelt kämpa på tills det är slut. Så får jag väl jobba på konsum igen efter det ifall det aldrig blir bättre.


När ingen ser

J har övergett mig för jobb/semester i de svenska markerna.

Saker jag gör när J är på semester:

Multimediar. Detta går ut på att ha tv, dator och musik på samtidigt som jag antagligen ligger och sover i rummet intill. Detta retar gallfeber på J om han är i närheten.

Äter smörgåsar till middag. Retar honom också något ofantligt.

Sover som på tusen nålar och blir skrämd för minsta lilla så fort mörkret faller. Retar mig själv ofantligt på detta (är jag fem år eller?)

Sjunger som en operadiva när jag duschar. Misstänker att detta retar gallfeber på grannarna.

Dansar framför spegeln och leker rockstjärna. Osäkert om någon retar sig på denna.

Bjuder hem kömpisar på kaffe och bulle. Detta är det ingen som retar sig på, det är bara mer praktiskt när man är ensam hemma i skolådan än att stuva ner pojkvännen i tvättkorgen och hoppas att ingen märker och att han inte tar illa upp. Kackelnivån som kan uppnås vid kaffe-bulle-tillställningar är nog rent objektivt heller inte hälsosamt för en mans testosteronnivåer.

Samla damm

Ibland undrar jag vad min hjärna håller på med om dagarna. Särskilt användbar för mig är den inte iaf.

Mest tror jag den ligger där inne i huvudskålen och vältrar sig som en kaskelott utan vidare ambitiösa tilltag.

För när jag behöver något, vanligtvis information, så verkar den inte kunna klämma ur sig mycket. Jag tycker jag förser den med många goda godsaker av kunskap men när man försöker klämma ur något tillbaka från den, blir den mest mjäkig. En omvänd frälsare-effekt ungefär, alltså som att hälla vin på en svamp och få ut vatten när man klämmer ur den. Bildligt talat givetvis.

Jag har hört talas som något som skulle heta gravidhjärna. Om detta är ett legitimt vedertaget begrepp och vad som egentligen ingår i syndromet är jag dock osäker på, iaf är det det kaskelotten informerar mig om.

Men man kunde ju hoppas på att det går över snart så svampen kunde bli lite användbar igen.

Lapptäcke

Ja efter några om och men så blev det en lapptäckesfilt iaf.Hoppas det duger för den lille herren att leka på den.

Ja men det står ju så

Det står i min bebis-bok att det är bra att barnets far (eller vem det nu än är som ska agera support) övar på att massera kvinnan innan förlossningen.

Nej med så tråååååååkigt...

Ish då

Jag som tycker mig vara sällan sjuk annars har lyckats dragit på mig både influensa och nu senast vinterkräkssjukan under graviditeten.

Som om jag inte kräkts nog de första fem månaderna liksom.

Har dock funderat på ifall magsjuka är Guds sätt att få mig att ta kontakt lite oftare, och inte bara säga ett artigt "God Afton" sådär på midnattsmässan på julafton.

Typ som föräldrar som vill att man ska ringa hem lite oftare och lassar över ett ton skuldkänslor på en så de får som de vill. De skyr liksom inga medel.

För nämligen när man sitter där på tjottan med kräkhinken i händerna och undrar om det är nu stunden är kommen att lämna detta liv, då blir man väldigt troende. Iallafall jag. Alla trick duger. Alla söta och snälla och lovord om vilken fin människa jag ska bli bara någon kan få detta att sluta, Nu. Snälla och med fina änglar och söta körsbär på. Och lite snyft snyft.

Det märkliga är att det ofta kort efter detta sammanbrytande som lättnaden kommer.

Confounding

Minns ni hur jag berättade om mirakelpropplösaren plommonkräm?

Ända (haha, ända) sen dess har det inte fungerat.

MEN, nu upptäckte jag att det var en annan faktor som varit med i spelet: Cocosfett. Jag hade nämligen bakat chokladbollar på cocosfett som jag åt i samma period som jag startade med plommonkrämen!

Jag tänkte använda detta exempel för att förklara ordet Confounding, som används inom statistik.

Confounding betyder enklare sagt: förväxling av orsak.
I mitt exempel: Jag åt plommonkräm, och såg en effekt av detta. Men jag tog inte höjd för andra ev. medverkande faktorer, i detta fall cocosfettet (confoundern), vilket gjorde att jag drog en felaktig slutsats av plommonkrämens effekt (propplösande). 

Så nu kan ni vifta med min bajshistoria om ni vill imponera på någon på en fest eller dylikt någon gång. Gud vet att jag kommer göra det.

Nu återstår dock problemet att luska ut om de två faktorerna verkar tillsammans, eller om jag kan få slippa äta plommonkräm, och istället måste äta chokladbollar varje dag (näääääämen så tråååååååkigt!)

Bebbekläder

Desto mindre kläder jag har kvar att ha på mig, desto fler kläder infinner sig till bebben.

Förutom att vara fullkomlig novis på området är det oerhört spännande och gulligt. Tänk att man kan vara så liten! Ofattbart. Låter trevligt för mig inför själva utklämmandet förstås. Less is more, I say.Jag kan knappt vänta på att få kleta på honom den där grodmössan och ta honom med hem från BB.

Nu ska jag genast gömma undan alla dessa kläder eftersom jag håller på att spricka av väntan och otålighet så fort jag anar dem i ögonvrån.
Whenever I study


Inte alltid klyftig

Ibland kan jag förundras över vad svårt man kan ha för vissa saker.

Jag kan t.ex. räkna ut medicinering ut från de mest avancerade former med halveringtider och förbränningskoefficienter men när det kommer till att räkna ut hur mycket tyg jag behöver till att sy ett lapptäcke, ja då står det helt still.

Ex. : Lapptäcke (förenklad version - för barn i andra klass):
E ska sy ett lapptäcke. Täckets totala area är 160x100 cm. E har valt ut 4 olika rullar med mönster, och bredden på varje rulle är 135 cm.

Hur många cm ska E köpa av varje rulle? 

Jag har ingen aning om vad jag ska göra.

Det är ju egentligen så enkelt, men jag åker liksom på första bästa tankevurpa och sen kommer jag aldrig ur den igen. Sen kommer oerhörd frustration på detta och så ligger jag i min vurpa och är otroligt irriterad, för det borde ju vara så enkelt! Hur i hela friden kan det vara så svårt för mig?!

Jag har därmed kommit fram till 3 alternativ:

1. Sluta sy saker
2. Börja producera egna tyger i egenhändigt valda bredder
3. Alltid köpa tyg på den längsta ledden (vilket skulle leda till att jag behöver ett extra rum för att förvara spilltyg i)


Ännu färre kläder

Nu får jag inte ihop min egen vinterjacka längre, så jag har övergått till J:s skaljacka + kofta.

Det måste ta och bli varmare snart.

Fina bilder

För att inte skrämma bort er fullständigt med hemska historier om vad mitt liv kretsar omkring nuförtiden har jag varit snäll och tagit på mig lite fina kläder och t.o.m. kammat håret (!)

 
 

RSS 2.0