Håll ut!

Huhu, vad tiden går!

Tyvärr har jag lite väl mycket att manövrera runt i just nu, men jag har samlat på mig lite godbitar som borde kunna dyka upp här om ungefär en vecka.

Så håll ut!

Music changes everything

 
Or as I would say, whilst listening to SHM (and I don't do "homework" per se)

Månadsdagen

Idag är bebben 1 månad! Tiden går, klockan slår!

Han har blivit så stor! Varje dag jag vaknar och ser honom så tänker jag "men, vad hände med min lilla bebis? Du är ju så stor!". Undrar om man kommer tänka det resten av sitt liv nu.

Lite nya uppdateringar
1. Fått ett namn (på pappret)

2. Fått en fader (på pappret)

3. Vi har flyttat in i sängen igen. Tidigare sov vi ju på soffan då vi var lite rädd att störa grannarna vansinnigt mycket. Men eftersom han hittills varit så lugn och snäll så har vi vågat oss på att sova i sängen några nätter och bara störa grannarna lite mycket. Får se hur länge det går.

4. Fått socker ända in djupet av dubbelhakorna. Detta uppstod då han prompt skulle sitta i bärselen och jag var vrålhungrig och skulle försöka äta fattiga riddare. Ska man vara besvärlig så kan jag också vara besvärlig. Dock hittade inte jag sockerknurtarna utan det var Josef som fann dem när han skulle bada den lille infantilen.

5. Hållit sin första svenska grillning, i härligt traditionsenligt mantra där vi fick sitta inomhus med våra 4 gäster runt vårt fyrmannabord (med 4 stolar) pga vädret- för den som inte har räknat ut ekvationen så var vi alltså 7 närvarande.

6. Tyvärr utvecklat blöjeksem. Vi har provat lite salvor men det enda som verkligen fungerar är mirakelmedlet och allt i allo-handa bröstmjölk. Skulle inte förvåna mig om det gick att rengöra ugnen med det också.

7. Utvecklat ett någorlunda kommunicerbart skrikande.
Orbok:
 - Öh! = Jag är inte nöjd
 - Iaiaiaiiiiiaaaia = Ledsen, vill gärna kramas
 - IIIIIIIIAAAAAAAAARGHAAAAA BLAFARGA GRURGELSPUTTSIIIIIIAAAA - UÄ UÄ UÄ UÄ UÄ, da capo. = Skitförbannad. Okänd anledning. Knappt att jag duger med mina superbrön till att trösta detta.

 Och den senaste på listan:
 Uuuuuu-Aaaaaah! = okänd betydning. Det låter nöjt och det behöver inte hända något för att han ska sluta tjoa. Jag hoppas på att det är träning för hans första ord. Jag hoppas på "mamma", men ett "Kära mor, du är en exemplarisk utgåva av maternell framgångsaga och inte ens frälsarens moder kan mäta sig med dina heroinska, överväldigande, inspirerande egenskaper" går också bra.

7. Utvecklat stopp i köksavloppet (igen). Något av en fäbless för det Eelyonska palatset.

Motivation

Ville bara tipsa om en tumblr på temat fitness, till de dagarna när det känns lite tungt

http://reasonstobefit.tumblr.com/

Min favorit: In case of zombieland, I would survive

Fredag

Härlans pärlans. Första "Fredagen" på länge (läääääääänge!)

Har ju varit en del att stå i (jag klagar inte, det är bara ett konstaterande) men just idag har jag lämnat in en tenta för ca 1,5 timme sedan och först imorgon ska jag börja fylla i papper för avgångsprojektet nästa höst och först på måndag börjar nästa kurs.

Så det kommer ju fortsättas vara en del att stå i, men just nu är det fredag. Jag firar med att bjuda in till helsvensk grillning (komplett med halvkasst, halvkallt väder) för att fira mitt överdådigt förnöjda ego som solar sig i min egen prestation. Men jag har alltså inte tänkt proklamera detta för andra, jag firar det i hemlighet, på insidan (samt här på bloggen;)
 
God helg önskas från det Eelyonska palatset!

Bebisuppdateringar

Ja, jag vet ju att ni inte hänger här för att höra om mina krämpor, utan snarare för att få smaskiga nyheter om bebben.

Tyvärr skrapar han ju inte ihop särskilt många spännande poäng dagligen, eftersom han mest sover. Men jag har lyckats skrapa ihop en liten lista med saker som han uppskattar/anser som sina plikter.

1. Köra upp mor och far i ottan. Detta är mycket viktigt. Det tas absolut ingen hänsyn till hur mycket aktivitet natten har innehållit. SENAST klockan åtta skall båda föräldrar vara påklädda och uppegående annars vägrar han att somna om. Men så snart de fått på sig den andra strumpan (och gärna också kavajen) så somnar han stilla och  rofyllt med ett nöjt flin.

2. Dance for me puppet! Ifall dagen innehåller för lite motion för stackars öm moder med sår i magen, ser jag till att det ska dansas - och då menar jag DANSA och inte bara lite gungande i takt samtidigt som man sitter i soffan och försöker vila den stackars slitna ryggen. SHM är mest uppskattad dansmusik.

3. Hänga i bärselen mellan mammas brön (igen, bry dig absolut inte om den stackars ryggen). This is the place! Men som J sa, vem skulle inte vilja hänga där hela dagen om man fick?

4. Sova mellan mamsen och pappsen. Helst ska de ligga nära, nääääääära och tätt. Då sover man som en prins. Ev kan jag dåsa så långt bort i drömvärlden att mamma kanske kan få hinna på toa och göra "nr 2" i fred (om hon skyndar sig).

5. Lyssna på när mamma sjunger vårsånger. Detta ger upphov till största förundrade minen och sen får jag ingen ro överhuvudtaget om det inte fortsätter sjungas (jag har lärt mig ytterligare verser som man ALDRIG sjunger annars för att få lite variation i nynnandet). Det spelar ingen roll hur hes och ouppvärmd och trött jag är, bara det sjungs någorlunda nyanserat och ambitiöst. "Sköna Maj" har blivit blöjbytarsång.

17 tappra dagar och han har ju ändå lyckats finna sin plats, må man säga.

Vardagslyx

Begreppet vardagslyx har redan börjat få en renässans hos mig.

Förr förstod jag inte så mycket vad det gick ut på, men nu kan en sådan grej som att få duscha i 10 min eller åka och köpa blöjor, och därmed få hänga på butiken och kolla in dassiga billiga ballerinaskor a la Ica Maxi, göra underverk. Det är något jag inte har förstått att uppskatta lika mycket innan jag fick en liten som hänger efter mig (eller snarare vill hänga sig permanent fast PÅ mig).

Fast mitt ego speglar sig ju i sin egen solskensglans över att vara så beundrad och eftertraktad, givetvis.

RSS 2.0