Baka Kaka

Att baka kaka är roligt. Tyvärr går det alldeles för fort att göra det, men det kanske är för att det är så roligt. Tiden ryktas ju om att få bråttom när trevliga saker sker. Som om den måste skynda sig mot det tråkiga. Vi är till och med av universum motarbetade.

Men på dagens meny står det alltså kakbakning. Solen skiner och bjuder på femton varma grader så fönstren står vidöppna kvarteret runt medans jag leker bageri, spridandes varma sockerfulla vindar över kvarteret. Hoppas det inte lockar hit någon ovälkommen. Inte har jag Gevalia hemma heller så man kunde bjuda på ifall man fick oväntat besök. Det eventuellt oväntade får nöja sig med kaka.
Jag har imorgon och på tisdag trams-lull-lull-lektion (dvs. Etikundervisning) så jag tänkte värma med en god kaka för tappra studerande som visar sin nuna. Är jag inte söt så säg! Jag har börjat samla på mig ett rykte som den maskerade husmodern (jag frågade vad som menades med "maskerad" och fick svaret att jag inte liknade en  storbystad smårund mamma i hennes bästa ålder) och mina kakor får överösande god kritik. Tror jag det, man har ju ändå varit ett kakmonster sedan tidernas begynnelse. Samt noll i konkurrens, folk har tydligen viktigare saker för sig än att baka kakor. Desto mer bakning till mig! Jag köper mig vänner genom kakbakning, uppenbarligen. Jag börjar ana att mina vänner börjar bli lite runda, vilket är en återkommande tendens var jag än bor, kan jag ha något med det att göra månntro?

Mina fantastiska ord-vrickar specialiserade kaskader av vackert formulerade förtäljelser och doktorerande i fina ord har börjat sina. Ovädren har visserligen lyst med sin frånvaro, sommaren är ju trots allt fantastiskt nära. Snart är det maj!

Och på onsdag åker jag till Frankfurt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0